Hvad er BDSM, fetich og erotisk dominans?


Hvad er BDSM, Bondage, Fetich og Erotisk Dominans?


BDSM, fetich, bondage og erotisk dominans er hovedbegreber i vores seksuelle og erotiske verden, der involverer mange vidt forskellige former for magtudveksling, erotisk stimulation og udtryk for hinandens præferencer og fantasier.


Her er en kort og praktisk forklaring af disse begreber:

Fetich


Fetichisme er en seksuel eller følelsesmæssig tiltrækning eller opstemthed i forbindelse med specifikke genstande, materialer eller kropsdele.


En person med en fetich kan finde seksuel nydelse eller opstemthed fra ting som fodfetich, læder- eller latexbeklædning, undertøj, sko, eller andre objekter.


Fetichisme er en normal og naturlig del af menneskelig seksualitet, og det kan være en del af vores personlige præferencer og fantasier.


Antallet af kendte fesiches er enormt, men vi har her beskrevet de mest almindelige - nogle fetiches kender du måske allerede.


Erotisk dominans


Erotisk dominans involverer dynamikker, hvor en person (den dominante) udøver magt, kontrol eller dominans over en anden person (den submissive) på en erotisk eller seksuelt stimulerende måde.


Erotisk dominans kan f.eks. omfatte rollespil og fysisk eller verbal dominans for at skabe en erotisk eller seksuel stemning.


Erotisk dominans kan være en integreret del af BDSM-praksis, men er ofte også en separat praksis eller interesse. Begrebet erotisk dominans bruges også af folk, som ikke ønsker at hæfte ordet BDSM til deres aktivitet eller seksualitet.


BDSM


BDSM er en fællesnævner for bondage og disciplin, dominans og underkastelse, sadisme og masochisme.


En bred paraplybetegnelse som dækker over mange seksuelle praksisser og aktiviteter, der involverer magtspil, kontrol og frivilligt samtykke mellem parterne.


BDSM kan omfatte bindeleg, pirring, smæk, pisk, drilleri, humor, alvor, rollespil, dominans og underkastelse, og uendelig meget mere. Det er vigtigt at bemærke, at BDSM i vores verden altid baseres på gensidig tillid, kommunikation og respekt for hinandens grænser.


Shibari / Kinbaku


Shibari betyder at binde med reb på japansk, ofte både smukt og kunstnerisk. Kinbaku er en beslægtet stilart og kan fortolkes som at binde tæt og emotionelt. Til Kinbaku knyttes ofte ordet "Kokoro" (heart, mind and spirit). Shibari og Kinbaku har dybe rødder i den japanske BDSM-kultur og dyrkes i dag både i Japan og i den vestlige verden. Nogle af teknikkerne kan spores helt tilbage til Edo-perioden og samuraiernes krigskunst.


Gennem årene er Shibari/Kinbaku blevet en  udbredt og mere sikker form for bondage. Nogle betragter det som et kompliceret håndværk, men sådan behøver det slet ikke at være. Mange dygtige japanske og vestlige instruktører underviser i dag i det traditionelle rebhåndværk.

Det er vigtigt at bemærke, at alle disse begreber kræver frivilligt samtykke, respekt for hinandens grænser og god kommunikation mellem alle involverede parter. Sikkerhed, tillid og gensidig respekt er helt grundlæggende principper inden for BDSM, fetichisme og erotisk dominans, også i Det Sorte Selskab.